RELEX Solutions, Europas raskest voksende leverandør av forsyningskjedeløsninger, har sammen med Europris, Norges ledende lavpriskjede, vunnet flere internasjonale priser for sitt samarbeid.

Under årets Retail Systems Awards ble de kåret til «Technology Team of the Year» og under Supply Chain Excellence Awards til vinner i kategorien «Supply Chain Visibility». Under sistnevnte arrangementet fikk de også mye ros fra dommerne med sin andreplass i «CEVA Logistics award for Retail and E-Tail».

Supply Chain Visibility award winners

For å vinne mot gigantselskap som Tesco, SPAR, Mastercard og Volkswagen, måtte teamet blant annet kunne demonstrere transparens gjennom hele forsyningskjeden og både ha kvalitative og kvantitative beviser for dette, samt bevise at tøffe utfordringer var blitt løst og at dette hadde bidratt til å skape forretningsmessige fordeler.

Marco Pair, Supply Chain Manager i Europris kommenterer «Det er en ære å være del av dette partnerskapet der alle involverte er så engasjert i jobben sin. Prisene gir oss enda mer energi til våre daglige arbeidsoppgaver, og vi tar med oss dette i utrullingen av vårt resterende sortiment».

«To priser og en andreplass er vel fortjent av Europris og vi føler oss privilegert som får jobbe så tett sammen med dem», sier Fred Graham, Country Manager, RELEX Norge. Samarbeidet mellom RELEX og Europris, som har foregått siden 2014, er et prakteksempel på hvordan teknologi forenkler og optimerer prosessene i bedrifter. Europris har blant annet fått økt tilgjengeligheten av varer i butikk, økt servicegraden, redusert lagerverdier, og effektivisert varebestillingsprosessen og prognostiseringen.

«Det å bli nominert og ikke minst vinne over så store og prestisjetunge selskaper sier mye om kvaliteten i arbeidet vårt», kommenterer Fred Graham. «Enda bedre er det når våre kunder oppnår resultater ved hjelp av våre løsninger – og at dette utmerker seg og blir hyllet av industrien». Det finnes mange grunner til at Europris og RELEX vant prisene, men et nært samarbeid mellom selskapene, deres brennende engasjement i prosjektet, rask implementering og utrulling i butikk/DC og en endringsledelse av ypperste klasse burde nevnes.

Det er andre år på rad RELEX vinner priser hos Retail Systems og Supply Chain Excellence. Sammen med den britiske supermarkedkjeden Booths, ble RELEX kåret til «Supply Chain Solution of the Year 2015» av Retail Systems og vant også prisen «Supply Chain Excellence Technology». I tillegg ble de også kåret til «Technology of the Year» på den Europeiske Supply Chain Awards 2015.