Stockmann fornyer sin planlegging og styring av forsyningskjeden ved å utvide bruken av RELEX’ lagerstyringssystem. Ved å bringe inn non-food produktkategorier som mote, kosmetikk og hjemmeartikler i systemet, vil RELEX forbedre planleggingen og optimeringen av hele Stockmanns produktsortiment for alle finske varehus i løpet av 2017.

RELEX og Stockmann har hatt et vellykket samarbeid siden 2011. Her har RELEX-systemet vært brukt for varepåfyllingen av dagligvarer i de finske varehusenes matseksjoner. Siden systemet ble introdusert har Stockmann oppnådd fantastiske resultater: Matsvinn er redusert vesentlig samtidig som varetilgjengeligheten har holdt seg stabilt på nesten 99 %. Utover dette har mengden ensformig og manuelt arbeid også blitt kraftig redusert.

Stockmann store

Målet for samarbeidet er å oppnå høyere kundetilfredshet

I løpet av 2017 vil bruken av RELEX ekspanderes til non-food kategorier slik at systemet vil dekke hele produktsortimentet for Stockmanns varehus. I den første fasen av prosjektet vil man gradvis inkludere hjemmeartikler og kosmetikk i systemet, for deretter å fokusere på moteartikler og andre non-food produkter.

Stockmann har høye forventninger til prosjektet. Varehuskjeden har et bredt sortiment og det kontinuerlige arbeidet med å manuelt oppdatere system-data har vært svært tidkrevende. Målet for dette prosjektet er nettopp å redusere denne manuelle arbeidsmengden og øke produkttilgjengeligheten.

«RELEX forbedret vår butikkpåfylling for dagligvarer og akkurat på samme måte tror vi at en introduksjon til våre non-food produktkategorier vil levere betydelige fordeler gjennom økt varetilgjengelighet og forbedret lageromsetning», sier Björn Höglund, utviklingsansvarlig for Stockmanns forsyningskjede. «Tross alt handler prosjektet om å forbedre kundeopplevelsen», fortsetter Höglund.

«Vi er veldig glade for å kunne bygge på vårt langvarige og svært suksessrike samarbeid med Stockmann», sier Tuomo Pesonen, COO hos RELEX Solutions. «Vi ser et stort utviklingspotensial og vi er stolte av å være Stockmanns partner i deres kontinuerlige prosess om å gjøre virksomheten enda mer kundeorientert», avslutter Pesonen.

Om Stockmann
Stockmann ble etablert i 1862 og er i dag børsnotert på NASDAQ Helsingfors. Selskapet har omtrent
50 000 aksjonærer og omtrent 9 000 ansatte. Selskapet hadde i 2015 en omsetning på 1 435 millioner euro.

Stockmann er inndelt i tre divisjoner, Stockmann Retail (Stockmann-varehusene), Real Estate og Lindex. Konsernets tre enheter har virksomhet i 17 land.

Stockmann Retail tilbyr moteopplevelser og inspirerende handleopplevelse i sine butikkvarehus og på nettadressen stockmann.com. Vi ønsker å tilby nyheter hver dag: Vår visjon er å være kunders første inspirasjonskilde for det moderne og urbane livet.

Les mer: www.stockmanngroup.com