RELEX Solutions kjøper opp Zenopt og gjør bemanningsplanlegging og optimalisert timeplanlegging til en del av selskapets integrerte forsyningskjedeløsninger for detaljhandelen

RELEX Solutions annonserte i dag oppkjøpet av Zenopt, et avansert system for å optimere bemanningsplanlegging. Dette styrker RELEX’ posisjon som en etablert leverandør av integrerte forsyningskjedeløsninger til detaljhandelen. Oppkjøpet kommer to år etter RELEX første investering i Zenopt i 2017, og signaliserer RELEX’ dedikasjon til bemanningsplanlegging.

workforce optimization

RELEX’ løsning for bemanningsplanlegging og optimering vil fungere i kombinasjon med deres løsning for Prognostisering. RELEX-kunder kan nå forsikre seg om at de har riktig antall butikkpersonale på plass til å yte service til hver butikk til ethvert tidspunkt i løpet av dagen – helt ned til intervaller på 15 minutter.

Selv små forbedringer i bemanningsplanleggingen kan gi signifikante kostnadsbesparelser. Personalkostnader regnes ofte for ca. 10-20 % av omsetningen innen detaljhandel. De som benytter RELEX’ bemanningsplanleggingsløsning kan spare millioner i unødvendige personalkostnader ved å redusere overbemanning. I tillegg, ved også å redusere underbemanning, forsikrer de seg om at ansatte ikke jobber for mye, noe som kan føre til overarbeid. Resultatet blir et høyt servicenivå til kunder, forbedret ansatt- og kundetilfredshet og økt salg.

Resultater som dette har allerede blitt påvist gjennom arbeid RELEX og Zenopt har hatt med ledende matvare-retailere som Coop Värmland, Stockmann and K-Gruppen. Coop Värmland har allerede i den innledende fasen av utrullingen sett en 6-10 % reduksjon i deres totale personalkostnader. I tillegg til dette ser man store forbedringer i arbeidet med å kombinere arbeidsskift med etterspørsel.

“I løpet av de to siste årene har vi hatt et ekstremt spennende og produktivt arbeid med RELEX teamet”, sier Zenopt CEO Mika Halme. “Vi har kunnet teste grensene på hva denne programvaren faktisk kan oppnå innen området av integrerte løsninger for detaljhandelen. Som del av RELEX-plattformen ser jeg mange muligheter for hvordan vi kan fortsette å forbedre løsningen som vil kunne gi en direkte og positiv påvirkning for detaljhandlere”.

“Ved å fullt integrere bemanningsplanleggingsløsningen til vår løsningspakke, kan vi hjelpe våre kunder å dekke enda en fallgruve i deres planleggingsprosesser”, sier RELEX Group CEO Mikko Kärkkäinen. “Vårt mål er alltid å redusere kostnader, øke inntjeninger, forbedre personalets opplevelser og hjelpe våre kunder til å skåre høyt på kundetilfredshet. Bemanningsløsningen er et kraftfullt verktøy som kan hjelpe oss å nå det målet.”