Det siste året har RELEX jobbet tett med Hannaford og Food Lion, to av Ahold Delhaizes USAs lokale dagligvarekjeder, i et pilotprosjekt for å forbedre prognoser og påfylling av ferskvarer. I 2019 utvides samarbeidet gjennom en ny avtale med Ahold Delhaize USAs serviceselskap, Retail Business Services. Samarbeidet bidrar til en innovativ løsning for integrert prognostisering og varepåfylling. Løsningen vil støtte Ahold Delhaize USAs lokale varemerker, som Hannaford, Food Lion, Giant Food, GIANT /MARTIN, Stop & Shop og Peapod, USAs ledende dagligvarehandel på nett.

Ahold Delhaizes USAs lokale varemerker utgjør majoriteten av dagligvarekjedene langs USAs østkyst. Sammen med Retail Business Services vil RELEX sørge for at forbrukerne som benytter de lokale varemerkene alltid har tilgang på de ferskeste produktene. Uavhengig om de handler i butikk, henter varene på et hentepunkt eller får varene levert hjem. RELEX’ løsning vil gi en mer transparent vareforsyning og støtte dagligvarehandlernes strategi om å alltid tilby den beste omnikanalopplevelsen og ferske varer til sine kunder.

De vellykkede pilotprosjektene med Food Lion og Hannaford gjorde det enkelt for Retail Business Services å utvide RELEX-implementeringen til alle sine amerikanske varemerker. Med mer enn 2 100 butikker og 12 distribusjonssentre, håndterer Ahold Delhaize USAs lokale dagligvarekjeder noen av de mest omfattende vareforsyningsoperasjonene langs USAs østkyst. Å erstatte et system av dette omfanget, krever en betydelig tids- og ressursinvestering. Resultatene fra pilotprosjektene med Food Lion og Hannaford beviste RELEX’ evne til å levere resultater på en rask og effektiv måte.

Det er spennende å se hva Ahold Delhaize USAs lokale dagligvarekjeder kan oppnå med RELEX. Løsningen vil bidra med å sikre at de lokale varemerkene får mest mulig ut av sin vareforsyning. En av RELEX’ kjerneverdier er å levere målbare resultater til sine kunder. Tiina Kanninen, VP of Operations North America i RELEX, vektlegger betydningen av å ta ansvar når man jobber for å oppnå gode KPIer. «Vi fokuserer selvfølgelig på tallene – nøyaktige etterspørselsprognoser, økt tilgjengelighet og optimert lagernivå. Vi må likevel ikke glemme at hovedmålet er å støtte Ahold Delhaizes USAs lokale varemerker, som forbedrer sine kunders kjøpsopplevelse.»

«Ved å implementere RELEX’ moderne løsning gjør Retail Business Services det mulig for Ahold Delhaize USAs lokale varemerker å levere i henhold til sine ambisjoner om å være der for sine kunder. Når som helst, hvor som helst og med de ferskeste produktene,» sier Chris Lewis, EVP of Supply Chain i Retail Business Services. «Ikke bare vil det gi de lokale dagligvarekjedene fleksibiliteten de trenger for å betjene sine kunder på best mulig måte. I en tid hvor kundenes forventninger raskt påvirker måten dagligvarer kjøpes, selges og leveres, innebærer dette også betydelig endring i forsyningskjeden.»

På lik linje med alle gode samarbeid, har RELEX og Retail Business Services en felles visjon: en integrert, ende-til-ende, prognose- og varepåfyllingsprosess. «Vi er takknemlige for tilliten selskapet har vist samarbeidet vårt så lang,» sier Michael Falck, President, North America i RELEX. «Vi er ivrige etter å se resultatene dagligvarekjedene vil oppnå ved hjelp av vår løsning.»

Les hele Retail Business Services pressemelding her.