Nordens ledende forhandler av foto- og videoprodukter vil optimere sortiment og tilgjengelighet, samt forbedre selskapets kundetilfredshet.

Ved hjelp av RELEX’ teknologi og kompetanse innen detaljhandelsplanlegging ønsker Scandinavian Photo å realisere sin fremtidsvisjon som markedsledere.

Scandinavian Photo ble grunnlagt i 1982 og er den åpenbare foto- og videoforhandleren for profesjonelle- og hobbyfotografer i hele Norden. Med butikker i Norge og Sverige, samt en e-handelskanal som også forsyner Danmark og Finland, håndterer Scandinavian Photo ca. 30 000 produktplasser, hvorav mange er under kategorien eksklusive produkter.

Scandinavian Photo

Scandinavian Photo har allerede en sentralisert vareforsyning, likevel håndteres alle bestillinger i dag manuelt. Ved hjelp av RELEX Solutions kommer store deler av planleggingsprosessene til å automatiseres, noe som vil utvikle arbeidet med selskapets vareforsyning.

Ved å automatisere sine prosesser vil Scandinavian Photo kunne drive en proaktiv organisasjon, ved å benytte løsningens prognoser for bedre planlegging, i stedet for å reagere på situasjoner når de oppstår. Løsningen vil også bidra til å skape en mer transparent vareforsyning. Dette vil hjelpe selskapet med å bryte ned siloer mellom ulike avdelinger å gi dem mer kontroll over selskapets prosesser.

«Hovedmålet er å bygge en mer effektiv forsyningskjede, og sørge for at produktene kundene ønsker er på lager, til rett tid og til riktig pris,» sier Daniel Hjelm, CPO i Scandinavian Photo. «Vi ønsket å kunne planlegge frem i tid, for å gjøre det kreves det presise prognoser. RELEX kommer til å gi oss verktøyene vi trenger for å sikre at vår forsyningskjedeplanlegging er fremtidssiker og støtter vår vekst.»

Prosjektet startet i mars og systemet forventes å gå live mot slutten av sommeren, med full utrulling i høst.

«Dette er typen komplekst forsyningskjedeoppsett, der både butikker og e-handel forsynes av en distribusjonssentral, hvor kunden ventes å se resultater svært fort,» sier Robin Bhola, Senior Solution Expert i RELEX Solutions. «Scandinavian Photo har klare ambisjoner om å vokse og være mer lønnsomme, uten å gå på bekostning av kundetilfredsheten – ett av deres viktigste fokusområder.»

«RELEX har en fantastisk historie med vellykkede samarbeid innen detaljhandelen, og vi gleder oss til å vise Scandinavian Photo hva vi kan oppnå sammen.»

Om Scandinavian Photo
Scandinavian Photo er Nordens ledende forhandler av foto- og videoprodukter. Scandinavian Photo opererer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapets strategi er å kombinere e-handel med en møteplass i form av fysiske butikker i de større byene. Scandinavian Photo fokuserer på bred kunnskap, høyt servicenivå og et bredt produktsortiment til riktig pris.

Mer informasjon: www.scandinavianphoto.no