TOP-TOY, Nordens ledende aktør innen leker og barneprodukter, forbedrer vareforsyningens synlighet for å få bedre oversikt over beholdningen, og samtidig øke tilgjengeligheten.

Den nye løsningen levert av RELEX Solutions, spesialist på integrerte planleggings- og forsyningskjedeløsninger for detaljhandelen, vil støtte TOP-TOYs prognostisering og varepåfylling på tvers av alle deres butikker og nettbutikker.

Den danske leketøysforhandleren driver 295 butikker gjennom retailkjedene BR og Toys”R”Us i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Tyskland. TOP-TOY tilbyr et bredt sortiment med mer enn 32 000 produkter, hvorav de største butikkene håndterer rundt 12 000 SKUs og de mindre butikkene rundt 5 000 SKUs.

«Vi vil sørge for at vi alltid tilbyr den beste kundeopplevelsen i våre butikker. For å sikre dette må vi ha produktene tilgjengelig – når våre kunder trenger dem, uavhengig av hvilken butikk de handler i,» sier Jens Hansen, COO i TOP-TOY. «For å nå dette målet trenger vi effektive og nøyaktige etterspørselsprognoser, noe vi oppnår ved hjelp av RELEX’ imponerende løsninger.»

Tidligere belaget retaileren seg på manuelt administrerte prognose- og sikkerhetslagerparametere. RELEX’ integrerte løsning vil utnytte all tilgengelig data for å skape mer effektive og nøyaktige etterspørselsprognoser for hver enkelt butikk automatisk. Prognosene benyttes i varepåfyllingsprosessen og vil støtte innkjøptsteamet både ved varebestillinger og lagerhåndtering på distribusjonssenteret. Dette gir de ansatte mer tid til kundebehandling og å øke tilgjengeligheten i hver enkelt butikk, samtidig som lagernivåene holdes på et minimum.

«RELEX vil automatisere en stor del av vårt planleggingsarbeid, samt gi oss analyser på et mer detaljert nivå. Dette gjør at mine kolleger i større grad kan fokusere på kunder, forretningslogikk og unntakshåndtering,» legger Hansen til.

«Ved å automatisere prognostisering og varepåfylling, kutter du lagernivåer, minsker tapt salg og reduserer svinn og ukurans,» sier Søren Gram Christensen, Country Manager i RELEX Danmark. «Vi gleder oss til samarbeidet med TOP-TOY og er overbevist om at vi kan levere både graden av kontroll og resultatene selskapet ønsker å oppnå.»

Om TOP-TOY
TOP-TOY er Nordens ledende aktør innen leker og barneprodukter, definert av sin sterke kultur og sunne butikkonsept. TOP-TOY har lidenskap for lek, et stort engasjement i ansvarlig virksomhetsdrift, samt vilje til å stadig møte og overgå kundens forventninger.

Gjennom sine to retailkjeder BR og Toys”R”Us tilbyr de et bredt spekter av inspirerende produkter som får barn i alle aldre til å utforske og utvikle sin kreativitet mens de lærer og har det gøy. Utvalget består i alt fra leker, trampoliner og bassenger til barnebøker, sengetøy, utkledning og annet tilbehør.

For mer informasjon: www.top-toy.com