Den italienske legemiddelgrossisten Unifarm S.p.A. har ansvaret for vareforsyningen av 1900 apotek i Nord-Italia og Sardinia.

Unifarm har implementert og rullet ut RELEX’ enestående system for å forbedre apotekenes omløpshastighet og samtidig øke servicegraden ytterligere hos sine kunder. Selskapet er en pionér innen VMI (leverandørstyrt vareforsyning)-løsninger, under det italienske navnet SARA: Sistema Avanzato di Riordino Automatico. Unifarm blir den første grossisten på det italienske legemiddelmarkedet som vil administrere både beholdning og varepåfylling til et voksende antall apotek ved hjelp av RELEX.

Unifarm gjennomførte først en pilot ved hjelp av løsning fra en annen kjent systemleverandør. Etter en grundig gjennomgang av denne løsningen valgte Unifarm å i stedet gå for RELEX’ banebrytende teknologi for å håndtere hele Unifarms forsyningskjede, fra leverandørbestillinger til varepåfylling av sine apotek, på en bedre og mer avansert måte. En annen viktig faktor i Unifarms avgjørelse var fleksibiliteten i RELEX’ integrerte ende-til-ende-løsning.

Legemiddelgrosissten ønsket å forbedre de totale resultatene i forsyningskjeden og samtidig enkelt kunne tilpasse VMI-løsningen til apotekenes lokale behov; eksempelvis kan et apotek prioritere sortiment, mens et annet prioriterer tilgjengelighet. Unifarm ble imponert over RELEX’ evne til å utføre avanserte og komplekse sanntidsprognostiseringer, noe som gjør det enklere å sikre høy servicegrad hos både apotek og forbruker uten unødig kapitalbinding.

«Unifarm trengte et fleksibelt system som kunne justeres etter våre spesifikke behov,» sier Unifarms CEO. «Ikke bare tilbyr RELEX et utrolig fleksibelt verktøy som skreddersyr og finjusterer servicegraden til våre kunder, men gir oss også muligheten til å kjøre systemet selv.» VMI-elementet i prosjektet, SARA, er allerede ferdig. Per i dag benytter 170 selvstendige apotek løsningen, og antallet utvides hver måned.

«Unifarm har en enestående posisjon i det italienske farmasimarkedet og anses som en innovasjonsforløper med sitt aktive fokus på kontinuerlig forbedringer, blant annet av den allerede høye servicegraden,» sier direktør i RELEX Italia, Jarno Martikainen. «Det er en glede å samarbeide med Unifarms team. De er interesserte i å finne nye og bedre løsninger og de driver en svært imponerende operasjon.»

Selskapet har samtidig startet implementering av en integrert vareforsyningsløsning med RELEX’ prognostisering og vareforsyning av Unifarms egne distribusjonssentre, som håndterer omkring 41.000 ulike SKUs med en årlig vareverdi på rundt 600 MEUR. VMI-løsningen er allerede rullet ut for kundene ved Unifarms distribusjonssenter i Genova; vareforsyning av apotek fra deres distribusjonssentre i Trentino-Alto Adige, Veneto og Sardinia har oppstart i løpet av høsten.

Om Unifarm
Unifarm er en ledende aktør innen det italienske helsevesenet, grunnlagt i 1970. Selskapet forsyner 1900 apotek fordelt på de italienske regionene Trentino-Alto, Veneto, Liguria og Sardinia. Unifarms mål er å forbedre folkets trivsel, og fokuserer på å fremme gode og sunne alternativer som en del av kundenes daglige vaner.

For mer informasjon: www.unifarm.it